Wednesday 28 January 2015

28 januari 2015: Rutger heeft gelijk

Dit verhaal gaat over vis. Maar eerst even de uitslag van het raadseltje van vorige week. Dat was dus inderdaad een xenon lampje van een auto. Mijn achterlamp en voorlamp deden het niet meer. Vol goede moed verving ik het achterste lampje; geen probleem, paar schroefjes even wat trekken, lampje vervangen, klik, klik, schroef en klaar. Daarna de voorklep open; uh! Kan nergens bij, ziet er erg ingewikkeld uit, niet voor mij dus. Dat was maar goed ook want de zelfs de garageman vond het moeilijk. Bleken er xenon lampjes in mijn goedkope bak te zitten, met trafo's (die szelfs na het afsluiten van de accu nog een flinke schok kunnen geven) en al. Nieuwe lamp a 140 dollar, dank u wel.
En de kippen doen het ook al niet meer. Wel nog elke morgen vrolijk naar me toerennen natuurlijk als ik wat extra voer breng. Maar zonder eieren hebben ze op de farm geen functie! Dat wordt dus chop chop binnenkort. Samen met de oudste koeien, die zijn nu twee en er is vrijwel geen gras meer voor ze door de droogte.
Met al die pech was het wel weer eens tijd om te gaan vissen. Bleef het op woensdag nog bij een undersized kingfish (die dus weer vrijgelaten wordt), op vrijdag was het raak. Een forse kingfish die nite gemeten hoefde te worden. Was meteen duidelijk dat die legaal was. 113 cm en ongeveer 12 kg.
Evenlater nog een barracuta. Niet om te eten, maar goed als aas. Twee forse kingfish zaten achter hem aan, maar we hadden op dat moment geen hengeltje meer vrij.
Thuis natuurlijk eerst even indruk maken op Nienke. daarna deze jongedame opgesneden in stukjes voor op de BBQ. Nienke maakte een lekkere marinade en daar mocht ze nog even in zwemmen. Een paar lekkere steaks afgesneden voor een goede vriendin die net haar beach huis had verkocht en de kust gaat verlaten. Afscheidscadeau.
Een daarna op de houtskool BBQ. Slechts een paar minuutjes aan beide zijden en dan je tanden in de heerlijk sappige kingfish zetten.
Natuurlijk had ik Dick en Siem, leden van het team, en de familie uitgenodigd voor de eerste hapjes.
Bloedheet is het hier. Het kwik stijgt tot 30 graden overdag. Sinds Oudjaarsavond is er geen druppel meer gevallen. Het gras is geel. Alleen de acapantas op weg naar een frisse duik in zee doen het erg goed. De weersverwachting voor zaterdag (concert van Sting en Paul Simon in New Plymouth) is regen, veel regen. Nou maken we ons daar niet zo druk meer om, de weersverwachting hier heeft aan accuratesse van 43%. Dus nog mider dan 'flip a coin'. Als laatste dan een liedje van Paul Simon; Duncan.

No comments:

Post a Comment

Reacties welkom