Thursday 1 November 2007

1 november 2007

Matige dag vandaag. We zouden even wat vitamientjes langs gaan brengen bij nederlanders waar we gisteren op bezoek zijn geweest, op weg naar een wandeling in Piha. Opeens leek het net alsof we een intercity waren. Het ritme van de rails kwam onder de auto vandaan. Mind you, 5 dagen in bezit. Gestopt, uitgestapt en de banden geïnspecteerd. Op het eerste gezicht geen lekke band, maar bij nadere inspectie een pracht van een bout (minstens M10) midden in de voorband links en tot overmaat van ramp ook een scheur naast de velg die erg diep doorliep. Niet meer te repareren helaas. Gelukkig kan je hier overal terecht voor hulp aan je auto en wisten we nog dat er vlak bij een AA station was (nee, dat is niet voor anonieme alcoholisten maar een NZ versie van de ANWB). Zij hebben in 45 minuten de band vervangen. Kosten Nz$ 245, hetgeen voor Nederlandse begrippen heel goedkoop is.
Dagje met pech dus. Nou ja, gisterenavond dus een heel gezellige middag/avond. Nadat we eerst lekker geluncht hebben in de jachthaven van Auckland, lekker visje in het zonnetje gingen we even bij een nieuw contact langs. We zouden gaan thee drinken maar dat werd dus ook nog eten en na tafelen met op de achtergrond een prachtig uitzicht over de Waitekeri en Auckland city. Erg gezellige mensen die ook weer een goed contact voor ons hebben.
Nu zitten we bij Bianca waar Nienke voor de family Nederlandse pannenkoeken gaat bakken! Straks het gesprek met de Aucklandse ambtenaar. Vanmiddag nog even wat informatie over Den Haag opgevist van internet (nooit geweten dat Den Haag 450.000 inwoners had).
Nu nog even een onderkomen in Tauranga regelen voor morgenavond. Gegroet.