Friday 2 November 2007

2 november 2007


We zitten in Tauranga aan de oostkust van New Zealand. Het is prachtig weer en we zijn hier beland om te kijken of dit wellicht een toekomstige plekje kan zijn voor ons. We zijn in een leuk stekje (benedenverdieping) beland van een paar bejaarden (daar zitten er hier heel erg veel van) die dit deel gebouwd hadden voor hun vader. Als we het raam uit kijken zien we het strand en de zee. Heel vervelend allemaal. We nippen nu aan een Waipara Hills pino blanc 2004 die we vanmiddag bij toeval oppikten in KatiKati, een plaatsje die in eerste instantie niet meer dan een sanitaire stop leek te zijn. Op weg naar de auto liepen we langs een wijnverkoperij die wat leuke dingen had uitgestald. Al pratende met de zeer enthousiaste eigenaar begonnen we wijn te proeven e.d. Toch hebben we de schade redelijk weten te houden, maar het bezoek was zeer amusant.
Gisteren hebben we een gesprek gehad met een ambtenaar uit Auckland die ons van de nodige informatie heeft voorzien. Ze was slechts 1 x buiten Auckland geweest en wist over de rest dan ook niet veel te vertellen. Een echt Kiwi-gesprek zullen we maar zeggen. De komende dagen eens kijken wat we met die info kunnen. Vanavond in een Thai take away restaurant gegeten (wist je dat je wel 5 tafels in 10 m2 kan krijgen? en daarbij nog de afhaalbalie?). Overheerlijk!!!
Op dit moment vliegen de vuurpijlen voor het huis langs. Morgen is er een gelegenheid om vuurwerk af te steken omdat ze herdenken dat iemand heeft geprobeerd het parlement in Engeland op te blazen of zo. Guy Fawkes-day. Dus als iemand in Nederland zich nog eens onsterfelijk wil maken; op naar het Plein. We mailen weer.