Wednesday 14 November 2007

14 november 2007

Nee, nee, we hebben niet een paar dagen in katzwijm gelegen. We zijn heel erg druk bezig geweest met CV's, recruitment agencies en alle andere belangrijke zaken in kaart te brengen. Dat kost ongelooflijk veel tijd en dat zal nog wel de nodige dagen in beslag nemen ook. We hebben hier al enige contacten kunnen leggen (een agenda is al bijna noodzakelijk). Vrijdag is er een soort borrel voor Dutchies en zaterdag een picnic voor immigrants. Wij zijn uiteraard van de partij.
Na Napier zijn we naar Havelock North gereden, een beetje een wijk waar de Flodders wonen, zeg maar het Wassenaar van Nieuw Zeeland met ineens nette voortuintjes, brede wegen met aan beide kanten een stoep. Daar hebben we de dag gezellig (daar is ie weer) bij Heleen en Jan Willem doorgebracht. Die hebben ons laten zien hoe mooi de omgeving daar is. We konden het alleen maar beamen.
Daarna zijn we op weg gegaan naar Wellington, via Dannevirk (gesticht door 40 Deense families) waar we geslapen hebben in het Viking hotel, met een heus speel-vikingschip ernaast. Van Dannevirk naar Wellington was weer een prachtige rit door de bergen. De gele brems (hier op de foto bij onze picnic plek) kleurt fantastisch tussen de groene bossen en de blauwe lucht. In Wellington hebben we een appartement in het centrum gehuurd. Op zo'n 18 m2 zitten we daar in ons kantoor/slaapkamer/keuken/badkamer/wasruimte/tv-kamer/living. Helemaal terug naar de studententijd dus. Vandaar dat we na uitgepakt te hebben meteen maar zoals vroeger de kroeg in doken voor een biertje. We hebben inmiddels al vele uren achter de laptops (2x internet connection) doorgebracht en de eerste brieven de deur uit gedaan. Nu de overload aan reacties maar afwachten.
We hebben net koffie gedronken met een Nederlander die hier bij de politie werkt en ons ook nog van de nodige informatie voorzag. Weer terug op ons 'kot' hoorden we ineens een heleboel herrie in de straat. We zagen een hele stoet maori langs komen rijden op weg naar het parlement om daar te gaan protesteren. Een bende Maori is laatst door de politie met grote overmacht gearresteerd in de bossen. In een soort trainingskamp en met uitgebreid wapenbezit (molotov cocktails en automatische geweren e.d.) werden ze gearresteerd onder de 'terrorist act'. De politie deed alles volgens het boekje, maar werd door de rechter in hun hemd gezet omdat de 'terrorist act' van geen kanten deugde. De politiek faalde dus eigenlijk. Om te laten zien dat ze geen terroristen waren kwamen ze nu in Wellington protesteren. Wellicht is er bij hen voor Nienke nog een PR-functie vrij. De gebalde vuisten en bivakmutsen dragen niet echt bij aan hun 'vreedzame protest'. Zo, weer even bijgepraat.