Thursday 3 December 2009

3 december 2009: Busy, busy, busy

Bezoek uit Nederland afgelopen weekend. De tweede camper op onze oprijlaan in 2 weken. Deze had duidelijk iets meer 'off road' gereden dan de vorige hetgeen Nienke en Nicole noopte om in de stromende regen iets van de sporen van de Wanganui river road af te wassen. Omdat ze ook van wijn hielden waren ze bij ons aan het goede adres, temeer omdat het weer niet meezat (de hele week regen). Tijd genoeg voor een uitgebreide proeverij. Omdat Nicole niet alleen een goede bekende van Nienke was, maar ook nog een goede vriendin van Liesbeth, deden we het op zaterdag in Wellington nog eens dunnetjes over. Maar eerst nog even een goedkope zonnebril (verdwenen in de rivier toen de kayak omsloeg, waar hoorde ik dat eerder?) voor Nicole kopen in de kampeer winkel in Petone. Vele shirts, truien, tenten, gasbranders, petten, etc. (oh ja, en een 'goedkope' bril) later melden we ons bij nog even bij de Dutch shop voor de nodige zwarte parels. Een klein wonder dat er nog genoeg ruimte was voor Guy's heerlijk venison. Op zondag tussen de buien door nog een dak op de nieuwe schuur gelegd terwijl Nienke met de weed wacker een heel nieuw stuk tuin ontgonnen heeft, genoeg fuel voor een heerlijk vuur rond oudjaar!
Even tijd voor opscheppen. Woensdag de mooiste bal uit mijn leven geslagen tijdens het tennissen. Ik serveerde en de tegenstander sloeg de bal hard op mijn partner aan het net. Hij kreeg de bal terug maar hoog, vlak voor zijn neus, klaar voor een verschrikkelijke smash. Daarop anticiperend rende ik al naar buiten toe en die bal kwam ook die richting op. Vrijwel in het veld van de buren kon ik de bal retourneren, over de hoofden van supporters heen precies in de uiterste hoek. Heerlijk. Gewonnen met 4-2 waardoor we volgende week wederom strijden voor de 5e en 6e plek. Niet slecht voor een team dat jaren laatste was.
Vandaag lekker rustig op de praktijk, we worden beoordeeld! Als het goed gaat worden we cornerstone praktijk, een soort kwaliteits keurmerk. Bloody annoying. Paranoia everywhere. Kindersluitingen (veilig voor kids, maar ik heb mijn vingers al opengehaald) op alle deuren. We mogen geen medicijnen meer in onze lades hebben, computers moeten elke keer als je even wegloopt worden afgesloten, etc. Mag nog net patienten zien! Vanmorgen tijdens de introductie moesten we ons voorstellen. I'm Hans, GP, originally coming from Holland, here now almost 1 1/2 year. Zegt dat mens "Oh yeah, I saw the flag on your door". "That's the old flag of South Africa, I guess you must be Australian". Levert altijd lachen op, maar niet bij deze dame, zal wel een zwaar interview worden. Tot slot nog twee droeve berichten uit Nederland. Torrent site Mininova moest haar activiteiten van de Utrechtse rechter staken. De markante Ramses Shaffy is deze week overleden, een ode aan hem:
Gegroet amigo's.